go2tutor -> 回到首頁

hotlink今日熱搜 ::: 北韓美女服務員 火雞強上母鵝 人瑞食煙肉 秀智寫真集

文采《戀愛飯局》 ::: 紅寶石王子(Capricorn)

全新【親子.父母】,全面親子資訊! 香港No.1上門補習服務 全城熱搜,流行動態,由我奉上!! 最精彩生活。最秀麗的文采 日常生活少不得的生活小百科! 由go2tutor出品的SAY討論區,全新出發! 全新旅遊資訊。旅友Blogazine! 一起重溫我們舊有的社群Community! Yahoo!搜尋,即時更可找到更多熱門話題!!
關於go2tutor的精彩11年! 為你介紹COMNET旗下的其他網站!
透過COMNET網站詢問廣告事宜 過去媒體訪問資訊 聯絡我們
笑話天地 補習討論 親子討論 不解之謎 談情說愛 吃喝玩樂 娛樂八卦 時事熱話 流動科技 投資理財 電影精選 體育1台 車迷世界

go2tutor >> 討論區主頁 >> 補習討論  >> ectutor超下賤,竟呃家長話我唔補,攪到家長以為我唔補就乘機搵o左第二個去,好在go2tutor,我以後都唔會用ec

發表新主題回覆本主題

frankie

COMNET社群及go2tutor全新出品--
「SAY討論區」現已開始試用!!

ectutor超下賤,竟呃家長話我唔補,攪到家長以為我唔補就乘機搵o左第二個去,好在go2tutor,我以後都唔會用ec

人氣:27935|發表於 2006-7-27 13:07:04

高高

#1發表於2006-7-27 16:47:14

佢上次都老點我叫我呃家長話佢地唔係agent啦

咁做生意聽執笠啦

kammy

#2發表於2006-7-30 1:01:20

ectutor呃人ga, 冇用ga, 唔好用

ED

#3發表於2006-8-2 19:00:26

呃家長話你唔補, 佢地有好處嗎?

#4發表於2006-8-2 21:33:52

我都唔係太明

frankie你o既意思係ectutor呃家長話你唔補, 然後搵過第二個導師去補你份補習?

但原因係什麼先?

wing

#5發表於2006-8-3 0:07:48

賺多份佣囉

ED

#6發表於2006-8-3 13:50:40

不過gxxxxxxr都有叫我呃家長話佢地唔係AGENT

frankie

#7發表於2006-8-3 16:33:15

nono,份補習係go2tutor吳小姐介紹俾我o家!咁我o個日諗住照返confirm時間上去啦!點知上到家長到佢有個人補緊,個人話自己係ectutor搵佢去o家,我要家長俾個合理解釋我,佢話係有個姓孫o既人打俾佢話我唔補,佢先用另一個補習先生,我真係嬲得好緊要打返俾吳小姐,佢自己都唔知有件咁o既事,咁我都冇辨法啦!好在吳小姐介紹o左另一d補習俾我.你都知男仔難搵補習啦!因為我同佢firm o左哩份補習後我都推o左好多搵我補習o既人,同埋呢個job我都唔洗俾錢,唉!我以後都唔會再用ectutor

ED

#8發表於2006-8-4 14:01:13

原來係GUM

我明了, 有第二間截左你胡

我試過用K字頭個間都爭D被人截胡, 我補了一堂就有人上家長門話我唔補, 不過家長醒目, 打番比我問我, 先知門口個人係白撞

個家長話佢只係找了一家AGENT, 所以其他AGENT無理由有佢地址.

有可能的解釋就係個白撞人其實係K社之前傾過但唔ARM時間的導師, 所以她先有家長的地址.

FRANKIE, 你那家長可能找過幾家AGENT都唔定, 所以好容易被人呃

ED

#9發表於2006-8-4 14:10:22

我想講既係gxxxxxxr都有叫我呃家長話佢地唔係AGENT

高層解決問題態度積極, 效率又高, 一定能建立到口碑, 而且若過做法無問題, 並且有合適的理由, 並不會怕客戶指出事實.

Amigo

#10發表於2006-8-9 13:04:46

我試過ec-tutor晚上打來我屋企,然後就話同家長個朋友三人會議~原因是家長是新移民,廣東話不正!!我就同"朋友"傾左一陣,她叫我給個手提她,一陣她叫家長打來同我傾!收左線等左好耐家長都未打來,但是"朋友"又打番來,話我個agent又打去給她,驚死我走佢數,然後她就好似好為我唔抵,她就提議同我夾計話唔要我,禁我就唔使給介紹費~但是我無應承,話都只係四堂$300,不過她死心不息禁講,我都不為所動,最後她又提議騙個agent只補1個鐘,我就話唔緊要,等我同家長傾左先,她先捨得收線~

後來家長打來,大家約好明天中午上去,結果第二日朝早家長打電話來話唔補!!

很明顯這是一個局,我同"朋友"的電話已被錄音,如果我應承左就要白白給介紹費!!!

希望各位tutor小心~

debbe

#11發表於2006-8-10 1:12:23

咁樣講, 都係仲有d唔明

你即是話, 若你話同家長(其實係ectutor的做妹人)夾計, 跟住ectutor就會打俾你話你同家長想夾埋, 然後就呃你行政費用?? 你係唔係呢個意思?

凝霜

#12發表於2006-8-10 23:54:16

你仲不明白嗎?如果Amigo 答應同家長夾計,第二日家長取消了那份job, agent 就會將那段amigo同家長夾計的錄音拿出來,屈amigo俾錢!

我曾經在ectutor 接過一份job ,正確的程序不是這樣的,在三人會議中agent都會在場,而且是絕對不會讓「我們」這群tutor 給電話號碼俾家長,否則ectutor 這些agent 還要撈嗎?他們不要介紹費了嗎?

不過在ectutor 都有位叫May LI 的agent是好人,她很有交待,有事又能隨時找到她。樓上那位苦情朋友,只怕你遇着了ectutor 的害群之馬了!真沒良心學生錢都想呃!好在你夠正氣沒有踏下這個呃人的陷阱!

各位tutor 千萬要小心ectutor 打來的電話,一見情况不對便收他線。大家自求多福了!

Amigo

#13發表於2006-8-11 2:06:04

講起ectutor真係嬲!!

成日扮多job~post完d留言過一陣又delete

d job post 完又post

都唔知是否真的有禁多job!!!

ada

#14發表於2006-8-11 2:21:20

喂,樓上個amigo 是不是那個苦主amigo?

steve

#15發表於2006-9-23 10:54:18

D agents 係鍾意扮嘢架啦!得把死人口!亂吹就叻!

steve

#16發表於2006-9-23 11:02:35

其實冇間 pro 囉!包話 Go2 呀!

steve

#17發表於2006-9-23 11:05:14

我想這条題目好可能係go2自己鋪!

#18發表於2006-9-25 12:29:53

我都好激氣

幾月前先試過ectutor服務,因為我只補一堂家長就cut,佢竟然叫家長入錢俾佢,然後就算數,又唔入番俾我,一拖拖左半年,追佢又唔聽我電話,成日扮唔同名唔同姓!不知所謂

rohk2

#19發表於2006-10-9 15:26:31

昨晚因為一個補習 發了一個惡夢

本意為可能只有自己是例外 也沒有打算唱衰ectutor 以免降低自己的人格

為了証實自己只是exception case 今天我在yahoo打ectutor打search 看看有沒有人跟我同一遭遇

結果也不用說了吧......大家以後接補習 請先在網上search有沒有有關這間公司的傳言才接

這次就當是自己買個教訓 誰叫我心急找工作而沒做好資料搜集

可是 這樣也令我有足夠原因去把事件說出來

希望各位看完後 能在各大少討論區把這故事一直forward下去

請相信你們的力量 只要一人花不到一分鐘的時間 就足夠把ectutor這家公司推倒

各位有相同遭遇的 請打起精神 用你們潔淨的雙眼 看完下面的故事

用你們在滑鼠上的的雙手 把他們從網絡世界趕出去!!

他們利用互關網來賺錢 我們就要他們死在這裡

故事1:

記得兩三年前 我曾經加入過ecfriend做了一個月的會員

每當看到合適的會員(抱歉 請寬我當時以貌取人這麼膚淺)

雖然我想男性應該先做主動 可是對方不一定也是會員 我問他們拿聯絡方法的話他們也回應不到)

所以我都會先打招呼 留下自己的email 希望對方會找我

當時我只當是試驗性質 只做了一個月的會員

可是只有2個回覆 而且回覆也是很慢的 大約兩星期吧

但我應該不止send了這麼少msg出去

直到一個月過去 會員過期了 回覆竟然峰擁而至

可是他們的回覆並不是留聯絡方法 只是just to say hi

可是資料明明顯示他們每天也有上線的呢 有心回應該一早回了吧? 沒心回又哪會到幾星期後才回?

事後我在想 就是想不明白

1. 哪來每天也有那麼多新會員?

2. 那麼有質素的男女生 有必要天天也上來 靠網頁找朋友/男女朋友?

3. 回覆那麼遲 是不是有專人要看過msg的內容才會寄到收件者手上?

4. 假如每人一開始也給聯絡方法 然後私下自己聯絡 他們還靠什麼會員費來開飯?

5. 天天的新會員也是美男美女 是從什麼網頁的照片copy/合成出來 然後有專人去作他們的資料的嗎?

抱歉了ectutor 讓我代你們兜圈子吧

1. 電腦的數據是如此 沒的騙人

(雖然可以靠程式修改出來 或人手每天加入會員 只要主管電腦的絡apporve就多少人加入都ok)

2. 你就不給人家內向呀? (對 世上什麼人也會有 尤其是內向的總是美男美女)

3. 人家受歡迎 一天幾百個msg 當然要時間回覆呀

(到每天有幾百個msg 正常人還會每個也仔細看嗎?想想看每天要看幾十頁書的情況吧)

4. 抱歉......這個以我的功力兜不了 留給你們吧

5. 我又沒會員防偽機制 人家要copy別人的照片上去又不關我的事

(對呀 然後由得其他會員被騙 你們就繼續收錢好沒?)

反正他們公司透明度不足 要再怎樣兜也有可能 各位就耐心等待他們會怎樣兜吧

故事2:

雖然有過上面的事 但我想 或許是我天真吧

雖然還對他們心存疑惑 雖然單看他們的網頁的規定全都是保障家長的(有條例保障老師的嗎? 沒有)

可是急在工作 沒法子呢

9月尾接了他們在佐敦的補習 後來家長說要求加堂到一至五 我就說 我會如實報上去

當時我在想 如果家長長期補的話 半個月又算是什麼

而且以後我或許還得靠他們幫我找新補習 無謂做臭自己的名字

可是開始補習不久 正好是國慶 他們回內地玩3天

後來中秋又放假一天 結果到半個月後 即10月7號 正好只補了4堂

每堂60 所以要交240 而他們當天早上也有職員打來提醒我交錢

其實4堂中 有兩堂加了半小時 所以有60元的確是我自己袋了的

可是家長那麼漂忽 一時又說放假 一時又說加堂 一時又說加鐘 一時又說就考試默書要加時

這樣我根本報不到上去 試問我應該怎樣報?

而且根據他們定下的規定 頭半個月我的確只上了4堂 所以就照在10月7號給他們240了

一天後的星期日晚上 10月9號 一個電話 是那位家長 說以後不用補了

他會給兒子回學校的功課輔導班

事後 我又想不明白一堆東西了

1. 我在學校當過老師的 功輔班是暑假前就派回條給成績差的學生

要求他們家長簽回來 開學時就開始要上的了 怎恉現在才知道可以上?

2. 要加人進功輔班 也要班中有同學退出 才可以加新人進去

而且還要各科負責老師開會來評核小朋友有沒有這種必要參加 過程也要一段時間

怎可能星期還在補習 星期日就說進了功輔班的?

3. 要進功輔班 話入就入 尤其是聖公會這種學校 老師可以在星期日獨斷獨行來決定這種事嗎?

4. 學校的功輔班不會是今年才有的吧? 既然家長早就知道有 又為什麼現在才突然轉過去?

5. 為什麼網頁內每時每刻也有新補習的廣告?

6. 假如他們只收道半個月的話 香港根本沒多少學生 他們介紹完後吃什麼?

7. 入數後和取消補習的時間太巧合了 有可能嗎?

我又來試試幫他們兜圈子吧

1-4. 家長是這樣說 我也不知道是否真有其事/我不知道家長會這樣 不是包生仔的

(至於私下他們有否通電 有否向家長sell個更好的補習老師

如各位有興趣知道 我可以試試去問那位家長或學生 反正我知道他們的地址)

5. data tells(雖然也可以每天用人手在網頁作case 我也可以做一次 要試試看嗎?)

6. 解釋不了.....可是 正因這樣 他們才有必要向家長sell更好的老師 要家長放棄現有的 他們才有飯吃 而且就算給人知道 責任不在ectutor 有家長 尤其是善變 沒性格 沒獨立思考 人家說什麼就聽什麼的 香港最多

7. 家長要這樣 我也沒法子

(最好人變起上來可以那麼快 星期六還送月餅 說加堂加鐘的 然後一下子說過的全都不算數)

開始時家長提議是每堂計錢的 或許這家長根本就是長期跟他們有來往的 也知道他們的處事手法

只要有人肯去找"最好"的補習給他們 錢是誰賺也沒所謂是吧

哪管他們是用這這種方法 哪管補習老師的死活 反正他們不論找補習還是找agent也是要給一樣的錢的

最重要只有他們的兒子 其他人的死活根本一點也不重要

上堂時 一邊說要我慢慢教最緊要教到明 但就不斷要求我轉看常識 看英文 看中文

一堂的時間就只有這麼多 不佛分散到這麼多科上 我有時間能教得到他明白嗎?

口中說的和做出來的根本是兩回事

其實從第一堂我聽到

連六年級的小朋友也會說我如實報上ectutor加堂的事是愚昧的做法的時候

也可以有如家常便飯地 輕鬆地說出:媽o米你炒姐姐呀?

還有家中的名牌與其人的談吐,性格不相配的時候 我也大約也想到 家長是什麼人

抱歉觀察了這些 但我好夕也是讀心理學的

這也令我更明白 身教為何那麼重要

這段話是留給那位家長的:

怎樣的家長 多數會教出怎樣的小朋友

就算書本的知識再多 也不及身為父母一言一行的影響

縱管你的子女有最好的補習老師 將來功成利就 但他不會是一位重情的人

因為就如補習老師 說換就換 不留情面 這就是對小朋友最深切的影響

假若有天 當你們須要子女照顧的時候 他們卻轉身而去

請別忘記 這種無情無義 也是你們一手教出來的

這段是留給ectutor的:

假如我上面的分析都是真的話 這已是本人給你們的第二次機會

抱歉 我不會給第三次的

給各位看過此文的:

如各位身受其害的 或相信我分析的 我要在這裡向你們說聲謝謝

因為你們那麼有心機看完我的廢話

但請你們為一同受害的人 多做一件事 可以嗎?

利用你放在滑鼠上的手 把這段交字forward出去

謝謝 !!

rr

#20發表於2006-10-17 0:01:15

可唔可以在send出去之前

睇下明唔明自己up乜先至去send?

EE

#21發表於2006-10-19 19:41:31

呢間正黑店

KK

#22發表於2006-10-23 17:26:46

rr

#23發表於2006-10-23 17:27:06

間間agent都有d野唔做得好la

睇開d

KK

#24發表於2006-10-23 17:33:47

MayMay

#25發表於2006-10-27 22:33:28

我覺得呢d都係博佢唔呃你~但最好見有咩唔對路就好閃人.唔係最終蝕底係自己

#26發表於2006-11-6 1:39:09

Does anyone of you notice that ECtutor likes to delete the messages left for application of the tutorial jobs and refresh the cases as if they're new? I don't think other websites would do so.

danny

#27發表於2006-11-14 20:21:21

因為佢覺得導師唔叻就delete人地msg lor

勁冇禮貌

Lily

#28發表於2006-11-21 3:10:51

yahoo知識上面都有好多人投訴呢間野!!

where

#29發表於2006-11-21 3:56:06

where?

bowie

#30發表於2006-12-25 23:13:41

yahoo!知識 見到好多講ectutor

google都有

其他人的blog都有

rose

#31發表於2006-12-30 5:23:09

我有睇yahoo!知識!!!!

好恐怖呀ectutor同2pass

chankaren

#32發表於2006-12-30 6:16:44

駛唔駛咁樣踩低人地?

mettel

#33發表於2006-12-30 16:39:47

咁ectutor係幾賤wo...

我之前都搵過...

而家只係用呢度同另一間網...

mela

#34發表於2006-12-31 3:26:38

仲有冇其他網介紹?????

ray

#35發表於2007-1-3 9:48:52

睇完大家咁講..

都唔敢再用ectutor了...

chukasintiffany

#36發表於2007-1-4 11:46:18

唔, 我之前有在 yahoo!知識 問過agent問題 很多都答非所問

ectutor公司在那裡? 電話幾號? 有幾多職員?

泳兒

#37發表於2007-1-5 13:27:20

g o 2 t u t o r . c o m ? ?

chukasintiffany

#38發表於2007-1-7 7:56:15

ectutor公司地址?有冇人知??

fanny

#39發表於2007-1-8 12:48:29

有冇証據架? 唔好亂屈人!

color

#40發表於2007-1-12 6:22:10

睇黎ectutor真係好不得民心bor...

ectutor

#41發表於2007-1-14 5:31:26

其實都係go2fans自己話o者

我覺得間間都差唔多

小喇叭

#42發表於2007-1-14 12:34:51

各花入各眼

momo

#43發表於2007-1-17 22:11:31

咁緊係go2tutor好啦...

你search yahoo知識d人都係咁講....

key3

#44發表於2007-1-25 1:40:00

嘩, 唔駛咁樣幫go2tut賣廣告嘛

唔會因為咁而有case嘛?

fiona

#45發表於2007-1-26 11:35:01

有時有d人天真到以為讚下go2就會有case

大雄

#46發表於2007-2-1 5:55:49

算啦,如果go2係覺得你成績好,自然會俾case你

唔好被呃

#47發表於2007-2-3 3:20:31

根本go 2 自己post 出來,如果唔係後面點解強調 "好在go2tutor'

bad go 2

#48發表於2007-2-3 3:21:23

"好在go2tutor" 根本 go2 自己post 出來 ~

張文

#49發表於2007-2-3 4:49:32

咁又未必,如果真係go2 post出來,又何必要寫「好在go2tutor」去俾人懷疑呢?

緊係有導師以為,讚下go2就可以有補習啦

白痴 

apple

#50發表於2007-3-14 0:22:02

上面有人講個大陸女人,

我都試過呀ECTutor!!!!!!!!!!

我開左post,可以睇睇~

阿晶

#51發表於2007-3-30 20:43:07

ectutor 正黑店....我係受害者..各位千萬唔好上當

jojo

#52發表於2007-3-31 5:32:31

阿晶點受害,講多d丫..............

GOO b

#53發表於2007-4-3 22:58:33

都好過tutor square ar!

又係呃人的!

無啦啦屈人$1500

manman

#54發表於2007-4-19 23:45:32

呢間野信唔過

#55發表於2007-5-6 4:03:46

但係我之前用ectutor接過一間 完全冇事wow

而家我岩岩就考完高考接左2單新既岩岩上左一堂...

應該唔會有事掛......

佢多case都唔出奇la..ectutor咁出名..yahoo到都search擺頭...香港成600幾萬700萬人..

joey

#56發表於2007-5-15 0:24:13

我岩岩前日交左2星期$ 比ectoutor都冇事。

Kenny

#57發表於2007-5-28 1:49:31

咁你好彩者!呢間pk公司,呃過唔少人錢啦!

我都頭先search過ya hoo,佢個file好花喎!

cloud

#58發表於2007-8-4 3:13:39

ectutor真係好唔掂,我都俾佢呃過行政費

Cecile

#59發表於2007-11-9 2:20:27

Actually I got a few jobs through Ectutor and have no problem so far. Some I just conducted one lesson and then the parents or students cancelled for some reason. As a result, I had to pay half of the first lesson tuition fee I earned. I think it's okay. But for go2tutor, I had to pay the whole tuition fee except minus $20 for transportation cost. I think it's not fair to us as tutors. In my case, it costed me over $20 round trip from Hong Kong island to New Territories,

candy

#60發表於2007-11-12 1:30:13

ectutor 超賤!!

rain

#61發表於2007-12-4 21:52:15

可唔可以講多些ectutor的事給我知???

都...

#62發表於2008-4-15 3:06:57

就執LA!

#63發表於2008-6-17 0:30:46

唔止ectutor係黑店!goxxxxor都係!!

goxxxxor寫明收2星期commission,之後張單話收3星期,咁我又無為意交左3星期俾佢,之後有friend話我知我俾多左我先知,咁我立即打俾果個吳小姐啦..佢話立即同我follow。

點知我之後果幾日不停打俾佢打算問佢幾時firm實日期過數俾我,我打左不下50次佢都唔聽,電話留左言,上網又留左言俾佢地又無回覆。

goxxxxor極不負責任,明明d錢係佢收多左,佢明知都唔出聲,到我問佢先講:"係wo,我都覺得出奇架喇..."之前佢提我交錢同追我錢都唔出聱lo!!!

我知我唔小心有錯,但goxxxxor都有問題,作為一間"有信譽"的agent,收多錢唔出聲,唔聽電話,逃避唔俾錢係佢地的所為咩?!我commission就準時俾左佢了,佢都應該俾返我應得的錢我!!!

各位想經goxxxxor搵case的朋友小心佢地呢d招數啦!!!

lawlaw

#64發表於2008-7-9 15:37:31

我自己又不覺得ectutor真係咁差wor,先此聲明,我只係一個普通既大學生~我不是任何一面既人.

講真,我已經用了ectutor成三年,一直都冇問題,我前前後後都成功接了5,中間仲有好多我都冇接到.我第一份佢地介紹既補習到依家我都仲做緊~有一個家長補完一個學期之後唔駛我補~ 之後有單係短期既,我上去補習既時候受家長傾過,因為佢補考試,之後就唔補,所以佢驚我冇錢賺就同agent 講話唔駛我補,等我可以收多d~之後又有另一單,補咗半個月度,因為一次我話個學生唔讀書,佢阿媽話我教法偏激,唔駛我補,但個幾月之後佢又突然打番俾我話佢個女都係覺得我教得好,想搵番我,不過我就唔show~中間佢地都不時搵我補就算我冇post都係,大大話話都有7,8,不過時間同地點唔啱所以先冇接~前兩個月我又搵咗個補習,都依家都仲補緊~琴日佢地又打來問我補唔補另一個,不過個家長突然要減價,所以最後都冇接到.

不過我都覺得佢地既服務態度唔係咁好,講野既語氣唔多好,不過個個都有聽電話,我都試過有4個唔同既agent打俾我,之後我搵佢地都有聽電話,不過如果係留言就唔覆lor! 有一個最唔好既agent係有接電話,但話唔得閒一陣打番俾我之後又唔打,搞到我要又send email, 又打電話先ok, 我遇到最煩都剩係依個agent~ d agentok, 仲會同我吹水, 不過我覺得佢地最唔好既都係成日催你入數,好似驚你會走佢數咁,好煩,其他既都ok~

#65發表於2008-7-9 15:42:36

以上各位既遭遇我都冇遇過,而且我一次都未遇過個家長兩星期就要cut 補習~~ 又冇突然取消冇話我知~

kenny

#66發表於2011-4-13 13:40:32

而家ectutor都應該執la

其他補習討論最新主題 >>

留言比個case真係有用? (5398) Carol 2011-5-31 2:06:57 new!
  [大學論文功課] 請家長/老師/小學生幫幫忙做問卷。歡迎互填 (3652) Virginia 2011-4-26 23:12:35 new!
  我想問什麼係副學士先修課程? (6031) siusiu 2011-4-14 13:35:10 new!
  ectutor超下賤,竟呃家長話我唔補,攪到家長以為我唔補就乘機搵o左第二個去,好在go2tutor,我以後都唔會用ec (27935) frankie 2011-4-13 13:40:32 new!
  邊間補習社最好??? (6695) apple 2011-4-13 13:39:49 new!
  中大副教授網誌涉色情 (5766) candy 2011-4-13 6:20:19 new!
  呢句英文係什麼意思?? (5508) eunice 2011-1-30 13:15:25 new!
  我之前接咗分補習, 去之前打比家長, 家長要求收平d, 我話我要交中介費, 平咗唔夠$交 (5869) Morphine 2010-2-6 20:24:54 new!
  我在呢度成日睇到有人說go2tutor, hottutor, 2pass服務好, 我而家好想同大家聽一個事實...HOTTUTOR係非常冇禮貌!! (17897) YOYO 2010-2-6 20:15:08 new!
  go2tutor中的匯報付款中,備考編號即是填什麼? (4317) Viann 2008-8-12 12:26:26 new!

回覆本主題

可以登記為(1)導師 (2)一般會員(即將推出登記),馬上使用本服務!

會藉身份
登入名稱
密  碼
別名/alias
刊登名字 登記時的暱稱或英文名 別名(alias)
  **導師登記時如沒填寫暱稱(或因賬號太舊),稱謂欄會留空

回應內容

親子.父母 -  power by go2tutor.com 補習/教育 - power by go2tutor.com 生活百科服務搜尋 - power by go2tutor.com SAY討論區 - power by go2tutor.com 全城熱搜,流行動態,由我奉上!! 旅友Blogazine - power by go2tutor.com Yahoo!搜尋 - power by go2tutor.com

首頁

補習服務簡介
登記為導師
免費找導師
導師告示
學費參考
家長/學生心聲

家居服務優惠
親子服務優惠
進修服務優惠
結婚服務優惠
美容服務優惠
商業服務優惠

星相占卜
心理測驗
今日有著數
今日團購
流動數碼新知
少女時尚

北韓美女服務員
火雞強上母鵝
人瑞食煙肉
秀智寫真集

日本旅遊
泰國旅遊
台灣旅遊
機票優惠
酒店優惠

生活文采 - power by go2tutor.com
社群Community - power by go2tutor.com
go2tutor主頁 關於go2tutor的精彩11年! 關於COMNET 過去傳媒報道資料 透過COMNET網站詢問廣告事宜 聯絡我們