go2tutor -> 回到首頁

hotlink今日熱搜 ::: 北韓美女服務員 火雞強上母鵝 人瑞食煙肉 秀智寫真集

文采《戀愛飯局》 ::: 紅寶石王子(Capricorn)

全新【親子.父母】,全面親子資訊! 香港No.1上門補習服務 全城熱搜,流行動態,由我奉上!! 最精彩生活。最秀麗的文采 日常生活少不得的生活小百科! 由go2tutor出品的SAY討論區,全新出發! 全新旅遊資訊。旅友Blogazine! 一起重溫我們舊有的社群Community! Yahoo!搜尋,即時更可找到更多熱門話題!!
關於go2tutor的精彩11年! 為你介紹COMNET旗下的其他網站!
透過COMNET網站詢問廣告事宜 過去媒體訪問資訊 聯絡我們
笑話天地 補習討論 親子討論 不解之謎 談情說愛 吃喝玩樂 娛樂八卦 時事熱話 流動科技 投資理財 電影精選 體育1台 車迷世界

go2tutor >> 討論區主頁 >> 談情說愛  >> 你地有冇bf係去左外國讀書? 如果有~~你地維持左幾奈?

發表新主題回覆本主題

scarlet

COMNET社群及go2tutor全新出品--
「SAY討論區」現已開始試用!!

你地有冇bf係去左外國讀書? 如果有~~你地維持左幾奈?

人氣:6336|發表於 2006-3-31 21:33:18

clara

#1發表於2006-4-1 1:46:43

cannot say definitely.... normally see whether he goes for many years... or 1 - 2 years....

actually it is quite difficult to maintain such long-distance relationship...

scarlet

#2發表於2006-4-1 14:52:51

要去讀4-5年la~~

依家去左半年到la~~

但係一放假就會返黎

mandy

#3發表於2006-4-1 17:59:12

異地戀~~ 好難keep嫁...

好多朋友都係一兩年就會散...

始終大家仲細.....周圍又咁多機會...

平常心...let nature take its own course..

scarlet

#4發表於2006-4-2 19:53:36

嘩~~keep到一兩年都好奈

former

#5發表於2006-4-3 0:12:44

係好無奈至真..

just_for_u

#6發表於2006-6-22 1:50:23

你條題目一早就斷定異地戀一定唔成功,咁太武斷啦!

我覺得有心去維持,一定有成功例子!

icy

#7發表於2006-6-22 2:16:23

咁我都係成功例子............

我同我男朋友分開兩個地方....差唔多1年.....

我要讀書......佢o係香港做野.......

但係最後都可以keep得到丫.........

但係.....我都覺得異地戀失敗機會好高.......

唔係咁易可以開花結果........真的.......

cyn'

#8發表於2006-12-5 2:11:06

佢係第二度讀書

我係香港

岩岩一齊個時, 我先岩岩16歲

叫大個定細個?

我地一路係兩個地方, 直至上年佢返黎

我地都keep左四年

#9發表於2006-12-5 17:28:07

My bf had also gone to overseas le,it is the second years already~we can also keep le~This summer,i have gone to visit him also le~So it's depends on you 2 ,right???????

derek

#10發表於2006-12-30 4:06:19

我都試過兩地戀

但三年後, 散左

其實真係好難

如果真係要拍拖

揀個近近地, 唔駛大家掛住, 又見唔到

與其係咁不如唔好拍

YoYo

#11發表於2006-12-31 5:23:35

咁一次唔得

可能下次得呢∼∼∼

唔好灰心∼∼∼

我而家同bf都係異地,佢澳洲讀書...下年先back...

大家支持下大家啦∼∼

唔好咁sad...

BB

#12發表於2007-1-3 9:12:54

我now都keep了3年了

都好stable, 好luv him^^

step

#13發表於2007-1-3 9:44:32

我就係其中一個成功例子...我男朋友去外國讀書, 要等四年, we also started after he went to study..now, he is back to HK about 3 yrs...we are still sweet.

Now is easier to keep contact la, we have msn, long distance call also very cheap ar, right?! You can also go to find him when you have summer holiday...save more $ to buy a ticket la!!!

KC

#14發表於2007-1-4 19:02:22

我都係同女朋友一齊無耐, 佢就離開香港了

讀了兩年書 回來後, 感覺衣舊

我們計劃了2008年結婚

ling

#15發表於2007-1-10 20:31:23

至緊要大家講心,講個信字

感情o既o野話唔埋

開心就得啦

jeky

#16發表於2007-1-12 22:13:20

都走左兩年

開始冇再聯絡.......

black

#17發表於2007-1-15 11:42:50

咁就o岩喇, 有冇男友now>? 想唔想識我? 有冇msn? 留俾我ok?

bibi

#18發表於2007-1-18 18:09:01

散左啦!

mutsu

#19發表於2007-1-24 1:59:31

我都聽過好多朋友有呢個經驗

不過多數係因為出來做野識到唔同人就散左了

#20發表於2007-2-2 10:44:39

darlie

#21發表於2007-2-11 0:59:35

let nature takes its own course!

irene

#22發表於2007-4-4 1:22:59

我屋企都想我去外國讀書呀, 不過我驚同bf keep唔到落去... 宜家都心大心細... 點算呀...

chester

#23發表於2007-4-11 0:34:01

咁你預左冇先啦....... 你bf可能搵到更好.... 你都可能會搵到更好... 公平o既...

cherry

#24發表於2007-4-19 20:56:43

散左啦

其他談情說愛最新主題 >>

你會主動說分手嗎? (2444) N/A 2011-10-6 14:19:56 new!
  評量你的敏感度 (2134) N/A 2011-10-6 14:19:07 new!
  誰是說一套做一套的說謊大王? (2330) N/A 2011-10-6 14:18:28 new!
  愛情何總要避開你 (2216) N/A 2011-10-6 14:17:41 new!
  電話號碼測戀情 (2941) N/A 2011-10-6 14:16:03 new!
  最近對於哪方面會有強烈的慾望? (2343) N/A 2011-10-6 14:14:48 new!
  哪種情況做愛不爽 (2469) N/A 2011-10-6 14:12:54 new!
  愛情帶給你什麽? (2093) N/A 2011-10-6 14:12:18 new!
  測驗你的談吐能力 (1998) N/A 2011-10-6 14:11:31 new!
  搭地下鐵測個性 (2195) N/A 2011-10-6 14:10:19 new!

回覆本主題

可以登記為(1)導師 (2)一般會員(即將推出登記),馬上使用本服務!

會藉身份
登入名稱
密  碼
別名/alias
刊登名字 登記時的暱稱或英文名 別名(alias)
  **導師登記時如沒填寫暱稱(或因賬號太舊),稱謂欄會留空

回應內容

親子.父母 -  power by go2tutor.com 補習/教育 - power by go2tutor.com 生活百科服務搜尋 - power by go2tutor.com SAY討論區 - power by go2tutor.com 全城熱搜,流行動態,由我奉上!! 旅友Blogazine - power by go2tutor.com Yahoo!搜尋 - power by go2tutor.com

首頁

補習服務簡介
登記為導師
免費找導師
導師告示
學費參考
家長/學生心聲

家居服務優惠
親子服務優惠
進修服務優惠
結婚服務優惠
美容服務優惠
商業服務優惠

星相占卜
心理測驗
今日有著數
今日團購
流動數碼新知
少女時尚

北韓美女服務員
火雞強上母鵝
人瑞食煙肉
秀智寫真集

日本旅遊
泰國旅遊
台灣旅遊
機票優惠
酒店優惠

生活文采 - power by go2tutor.com
社群Community - power by go2tutor.com
go2tutor主頁 關於go2tutor的精彩11年! 關於COMNET 過去傳媒報道資料 透過COMNET網站詢問廣告事宜 聯絡我們