go2tutor -> 回到首頁

hotlink今日熱搜 ::: 北韓美女服務員 火雞強上母鵝 人瑞食煙肉 秀智寫真集

文采《戀愛飯局》 ::: 紅寶石王子(Capricorn)

全新【親子.父母】,全面親子資訊! 香港No.1上門補習服務 全城熱搜,流行動態,由我奉上!! 最精彩生活。最秀麗的文采 日常生活少不得的生活小百科! 由go2tutor出品的SAY討論區,全新出發! 全新旅遊資訊。旅友Blogazine! 一起重溫我們舊有的社群Community! Yahoo!搜尋,即時更可找到更多熱門話題!!
關於go2tutor的精彩11年! 為你介紹COMNET旗下的其他網站!
透過COMNET網站詢問廣告事宜 過去媒體訪問資訊 聯絡我們
笑話天地 補習討論 親子討論 不解之謎 談情說愛 吃喝玩樂 娛樂八卦 時事熱話 流動科技 投資理財 電影精選 體育1台 車迷世界

go2tutor >> 討論區主頁 >> 補習討論  >> 本人是go2tutor的新登記導師,於本月19日有位吳小姐打比我講有個cast比我,我ok左,個吳小姐叫我開始首堂前的一兩天check email 就知對方電話和地址。點知遲遲未收到此email,call過吳小姐n次都係留言,留左言幾次都冇覆過。宜家己過了預定的開始日期,咁即係點啊!玩咩......我一定吾會比200蚊行政費,你地鍾意就black list 我啦!激氣 go2tutor 應該反省下你地的行政安排。

發表新主題回覆本主題

COMNET社群及go2tutor全新出品--
「SAY討論區」現已開始試用!!

本人是go2tutor的新登記導師,於本月19日有位吳小姐打比我講有個cast比我,我ok左,個吳小姐叫我開始首堂前的一兩天check email 就知對方電話和地址。點知遲遲未收到此email,call過吳小姐n次都係留言,留左言幾次都冇覆過。宜家己過了預定的開始日期,咁即係點啊!玩咩......我一定吾會比200蚊行政費,你地鍾意就black list 我啦!激氣 go2tutor 應該反省下你地的行政安排。

人氣:2295|發表於 2006-2-28 18:40:31

hayhay

#1發表於2006-2-28 20:31:53

我都係呢個吳小姐囉!!!!!

佢無端端cut左我個case..

但又唔講點解同失蹤囉..

B

#2發表於2006-3-1 16:21:08

反省?你認為他們三番四次做這些不負責任的缺德事,會懂得自我反省嗎?

abc

#3發表於2006-3-4 20:19:52

冇錯!!!我都試過比吳小姐無故cut左個case,又唔聽電話,cut左又唔通知我!!

aaa

#4發表於2006-3-5 1:08:47

abc, 好似你自己話"剛剛成為導師喎", 人地居然可以"反應咁快", 對你不負責任???? 係佢特登cut你個case, 定只係冇 回音咋? 講清楚d好喎!!! 其實後者係好正常, 因為好可能個agent搵唔到個家長, 或者家長突然改變主意(d家長有時好煩).

fiona

#5發表於2006-3-5 4:34:07

Amy已經o係另一個post講左, 佢知道係吳小姐o個日病左喇...

唔該睇番呢個....

「sorry...我之前打去搵吳小姐,但係打佐好多日都打唔到,我睇完留言,見到人地話佢病佐,但我唔知道(留言係唔會話我知佢病佐),所以想講番對唔住...但係仲未打電話黎幫一幫我解決問題..希望會打黎啦

by amy - 2006/03/02 12:12:04 AM

我琴日打佐,佢有聽...我諗可能係真。

by amy - 2006/03/03 09:38:13 AM」

http://www.go2tutor.com/d_topic.asp?topicid=324&bid=51

仲有B呢個:

唔好以為我淨係識鬧人,有樣嘢我要讚 go2tutor。我多次在留言版表達不滿,當晚即刻有 go2tutor 既高生打電話俾我。交代我不滿既事件。態度非常之有禮貌!仲好耐心聽我意見!我亦向高生道歉,承認自己操守有問題既地方。而我亦完全坦白,將一切事實真相同佢講。佢亦有好詳細既解答。如果 go2tutor 既職員,個個態度同佢一樣,相信唔會搞到導師們咁「慶」。講真,大家補習,都係想搵屬於自己既錢。我唔相信有人係為在留言版鬧人,而登記做 go2tutor 導師啩? (給我們意見Comment)

posted by B on 2006/03/02

last reply on 2006/03/03 09:11:03 PM (8 replies)

Ms Lo

#6發表於2006-9-24 23:27:09

Me too.... Ms Ng called me and told me a case, just mentioned the student is a Form 4 girl, studying in English school and is taking subject of 文商.

So I have no idea at all which exactly the subjects are, if she is studying "commerce" I am sorry that I haven't learnt this.

Then I asked Ms Ng to provide me more info about the student and she said she will call back later yesterday. Afterwards.she asked me which day I will be available and I suggested her two days. Straight after that, she cut the line.

About 20 seconds after our conversation, I got a SMS message confirming that the case has been confirmed.

SORRY!!!!!! I did not promise anything although I showed my interested. As a responsible tutor, I think it's my responsibility to firstly understand the student's background, their needs before I commit, as I do not have confidence to teach for some subject(s) that I do not know..

I called Ms Ng to clarify this and she said that if I cancel I need to pay $200 admin fee ------ I reported to POLICE immediately about this!!!!!!!!!!!!!

BTW, until now more than 24 hours, I have received NO REPLY from Ms Ng and I called and no answer nor voice message records is available.

GO2Tutor, please could you arrange someone who is "MORE RESPONSIBLE" to follow my case and discuss with me?????? I am still interested to teach but I need the student info so that I can provide the best to her.

Ms Lo

Fxxk

#7發表於2006-9-27 14:04:38

原來係咁差既....

delta

#8發表於2006-10-9 10:52:05

人地都答左la~

abc, 好似你自己話"剛剛成為導師喎", 人地居然可以"反應咁快", 對你不負責任???? 係佢特登cut你個case, 定只係冇 回音咋? 講清楚d好喎!!! 其實後者係好正常, 因為好可能個agent搵唔到個家長, 或者家長突然改變主意(d家長有時好煩).

同埋,你唔識login睇番個case資料?等收email?邊個叫你只係check email?邊個漏左d野冇做,你自己清楚未?知道自己錯左又唔會o係番度道歉?話唔俾$200,而家有人叫你俾$200咩?

太多呢d不知所謂既導師,又要串,又唔睇清楚人地條款,又唔問清楚,又唔會體諒人地放假,唔好一切take it for granted

ivy

#9發表於2006-10-19 23:42:11

我同個學生補左一堂,家長話唔補,我宜家唔知點做好~呢幾日打電話又都搵唔到吳小姐,打極都係留言,點算好?

fiona

#10發表於2006-10-20 1:10:22

我已經講左九萬幾次

唔該la導師, 你入番去check賬單搵番hotline打去la

唔好成日打人direct line然後又話搵唔到人

damn

fiona

#11發表於2006-10-20 1:11:06

go2tutor:

唔該你登番個hotline出來

呢d無知導師係唔識login睇電話的

ivy

#12發表於2006-10-21 12:57:53

如果無知係講我既話,真係唔意思囉!不過我一直都係打login賬單個電話...有咩問題呢?唔知同你講既hotline有咩唔同呢?

abc

#13發表於2006-10-22 1:27:40

hotline is XXXXXX33

其他補習討論最新主題 >>

留言比個case真係有用? (5612) Carol 2011-5-31 2:06:57 new!
  [大學論文功課] 請家長/老師/小學生幫幫忙做問卷。歡迎互填 (3853) Virginia 2011-4-26 23:12:35 new!
  我想問什麼係副學士先修課程? (6229) siusiu 2011-4-14 13:35:10 new!
  ectutor超下賤,竟呃家長話我唔補,攪到家長以為我唔補就乘機搵o左第二個去,好在go2tutor,我以後都唔會用ec (29304) frankie 2011-4-13 13:40:32 new!
  邊間補習社最好??? (7067) apple 2011-4-13 13:39:49 new!
  中大副教授網誌涉色情 (5972) candy 2011-4-13 6:20:19 new!
  呢句英文係什麼意思?? (5711) eunice 2011-1-30 13:15:25 new!
  我之前接咗分補習, 去之前打比家長, 家長要求收平d, 我話我要交中介費, 平咗唔夠$交 (6134) Morphine 2010-2-6 20:24:54 new!
  我在呢度成日睇到有人說go2tutor, hottutor, 2pass服務好, 我而家好想同大家聽一個事實...HOTTUTOR係非常冇禮貌!! (18474) YOYO 2010-2-6 20:15:08 new!
  go2tutor中的匯報付款中,備考編號即是填什麼? (4508) Viann 2008-8-12 12:26:26 new!

回覆本主題

可以登記為(1)導師 (2)一般會員(即將推出登記),馬上使用本服務!

會藉身份
登入名稱
密  碼
別名/alias
刊登名字 登記時的暱稱或英文名 別名(alias)
  **導師登記時如沒填寫暱稱(或因賬號太舊),稱謂欄會留空

回應內容

親子.父母 -  power by go2tutor.com 補習/教育 - power by go2tutor.com 生活百科服務搜尋 - power by go2tutor.com SAY討論區 - power by go2tutor.com 全城熱搜,流行動態,由我奉上!! 旅友Blogazine - power by go2tutor.com Yahoo!搜尋 - power by go2tutor.com

首頁

補習服務簡介
登記為導師
免費找導師
導師告示
學費參考
家長/學生心聲

家居服務優惠
親子服務優惠
進修服務優惠
結婚服務優惠
美容服務優惠
商業服務優惠

星相占卜
心理測驗
今日有著數
今日團購
流動數碼新知
少女時尚

北韓美女服務員
火雞強上母鵝
人瑞食煙肉
秀智寫真集

日本旅遊
泰國旅遊
台灣旅遊
機票優惠
酒店優惠

生活文采 - power by go2tutor.com
社群Community - power by go2tutor.com
go2tutor主頁 關於go2tutor的精彩11年! 關於COMNET 過去傳媒報道資料 透過COMNET網站詢問廣告事宜 聯絡我們