go2tutor -> 回到首頁

hotlink今日熱搜 ::: 北韓美女服務員 火雞強上母鵝 人瑞食煙肉 秀智寫真集

文采《戀愛飯局》 ::: 紅寶石王子(Capricorn)

全新【親子.父母】,全面親子資訊! 香港No.1上門補習服務 全城熱搜,流行動態,由我奉上!! 最精彩生活。最秀麗的文采 日常生活少不得的生活小百科! 由go2tutor出品的SAY討論區,全新出發! 全新旅遊資訊。旅友Blogazine! 一起重溫我們舊有的社群Community! Yahoo!搜尋,即時更可找到更多熱門話題!!
關於go2tutor的精彩11年! 為你介紹COMNET旗下的其他網站!
透過COMNET網站詢問廣告事宜 過去媒體訪問資訊 聯絡我們
笑話天地 補習討論 親子討論 不解之謎 談情說愛 吃喝玩樂 娛樂八卦 時事熱話 流動科技 投資理財 電影精選 體育1台 車迷世界

go2tutor >> 討論區主頁 >> 補習討論  >> 我終於有case補喇~真係等到頸都長..等錢駛真係咩都要補..!!真係好似妃子受寵咁.. 0個日夜晚apply個case..第二朝就打來~ 吳小姐好好人~hehe~ 希望有第二次的好消息~我會努力~

發表新主題回覆本主題

Mean

COMNET社群及go2tutor全新出品--
「SAY討論區」現已開始試用!!

我終於有case補喇~真係等到頸都長..等錢駛真係咩都要補..!!真係好似妃子受寵咁.. 0個日夜晚apply個case..第二朝就打來~ 吳小姐好好人~hehe~ 希望有第二次的好消息~我會努力~

人氣:3184|發表於 2005-10-26 21:08:23

Mean

#1發表於2005-10-26 21:11:39

如果apply同一個case幾次會唔會俾人black list

#2發表於2005-10-26 21:58:49

恭喜你....

傻啦, 點會咁易俾人blacklist呀!?

agent覺得適合, 就算冇apply佢都自然會打來, 反之apply同一個case幾多次都冇用

Mean

#3發表於2005-10-27 0:01:49

多謝你~

我好多frd係女仔..佢地有apply都有電話~而男仔個個都好似0係度等到發mood咁..可憐~~

0係agent睇岩先打俾家長再打俾我地,定係agent打俾家長問下..再打俾我地??

好想攪清楚呀~

Thomas

#4發表於2005-10-27 18:38:11

Mean 其實可能家長有性別要求, 但基於性別歧視條例佢地唔可以寫出來吧

Mean

#5發表於2005-10-27 22:23:42

等電話等到勁都長..又唔可以扮女仔~

aaa

#6發表於2005-10-27 22:29:35

補開就一條龍

terry

#7發表於2005-10-29 18:44:29

我有個朋友,會考24分,佢琴日先登記go2,申請左幾份,就即刻接晒喇.....我稔成績好,d家長先ok...

apple

#8發表於2005-10-30 17:42:27

唔申請佢會唔會打來的?

aaa

#9發表於2005-10-30 19:20:51

會, 不過機會應該細d

Mean

#10發表於2005-10-30 20:56:37

哩d野真係難發生0係我身上~

男仔唔高分都唔駛唸~

女仔就機會大好多~

kk

#11發表於2005-10-30 21:34:34

吳小姐好人??我就覺得佢好無禮貌...好似我求佢俾補習我咁...

cora

#12發表於2005-10-30 22:34:00

唔係呀, 我覺得吳小姐幾好人丫... 其實有幾個女職員都有搵我補習, 都係主動打俾我的, 也好好禮貌... 不過佢地成日都好忙, 要打多幾次電話先搵到...

#13發表於2005-10-30 23:01:45

會唔會導師的個人態度問題???

要人地對你有禮貌, 自己都要客氣d

Mean

#14發表於2005-10-31 12:14:34

咪係啦~但我唸每個導師都會好有禮貌,因為點都係有求於agent,要佢地做野嘛~polite d好~

cora

#15發表於2005-10-31 17:00:23

或者唔算係有求卦, 大家都是互相幫忙, 她們是僱員, 應該要敬業樂業; 我們要找補習, 也要有禮貌, 大家"相敬如賓"就是最好的了...

Mean

#16發表於2005-10-31 22:43:40

有case就咩都得..我覺得就~

#17發表於2005-11-1 21:18:35

a

apple

#18發表於2005-11-1 21:18:59

呢度係咪個個都係大專或大學生?

brian

#19發表於2005-11-5 22:31:48

我估多數是大學生才有時間去補習卦!

aaa

#20發表於2005-11-5 23:34:54

錯了! 在下是全職補習的!!

Tony

#21發表於2005-11-15 10:33:34

在go2塈睋晱憐雩价艉雯(係指成功),我現在的補習都是2pass介紹,有一個小學生更有180/hr,但結果我放棄,因為太辛苦......

我雖然是男孩,成績不是好,但我都有教育學位,有多年教學經驗,應該都有機。所以成績都不太重要,只要你不要看輕自己便可以。

fiona

#22發表於2005-11-16 0:52:49

2pass呢o的cheap網都未執笠o既咩?

aaa

#23發表於2005-11-16 5:42:58

乜淨係go2可以生存, 其他網(你自己覺得唔掂)就要執笠???

bebu

#24發表於2005-11-17 18:17:58

成績好自然會搵到補習, 呢排我收到go2的電子報上來apply, 有幾份搵左我後都冇影, 我諗真係因為自己成績唔太好, 得十幾分, 係難搵d, ...... 我都有apply鋼琴, 但o的價都係琴行價, o的家長仲要話, 要去琴行學屣時間, 而家我上去唔駛被琴行堂堂分賬, 應該要收平d啦...... o的家長真係好賤 =.=

aaa

#25發表於2005-11-17 21:17:13

d家長永遠唔會理解導師的情況, 只顧自己的荷包. 上門服務梗係貴過補習社/琴行啦, 因為個學生唔駛屣時間去補習社/琴行喎....但係從來冇人理解導師上學生屋企係要付出車錢及時間等成本.

tanny

#26發表於2005-11-19 2:25:34

好憨居呀,我原先以為o係度搵補習唔駛錢o架,激死我

aaa

#27發表於2005-11-19 21:42:09

世上沒有免費午餐

樂兒

#28發表於2005-11-20 18:19:39

有十幾分都好呀~我得9分咋~不過我之前都補過小學生~之前都有補開~中5個時~依家做大專生反而無補~so依家黎搵返~希望apply到la~但係9分..唔知人地會唔會唔要我呢~

eunice

#29發表於2005-11-20 21:22:56

我都得8分 :<

katy

#30發表於2007-4-22 20:33:00

e~我都係吳小姐呀~佢真係ok架,hehe~

好開心呀,apply完之後佢打左俾我。=]

但係佢話會send個家長既地址俾我,到依家都未send呀>_<

點算呀~~

jess

#31發表於2007-4-22 22:52:07

地址係自己login睇,唔係send架!!

katy

#32發表於2007-4-23 22:06:05

hehe~jess~我見到啦~~thx呀..:-p 原來我都ok死蠢~哈哈哈

今日係第一日,都ok~呵呵,個小朋友好乖~=]

#33發表於2007-4-25 11:44:30

其實有好多個吳小姐架= =

次次打比我都係姓吳~唔係同一個人lor!

gary

#34發表於2007-4-27 12:47:38

點解我會考21分有2个A.......

都ng算差r..........

但apply jor 3 ,4日

都mo人打泥???

judy

#35發表於2007-4-27 17:07:40

因為你係仔囉!

其他補習討論最新主題 >>

留言比個case真係有用? (5612) Carol 2011-5-31 2:06:57 new!
  [大學論文功課] 請家長/老師/小學生幫幫忙做問卷。歡迎互填 (3853) Virginia 2011-4-26 23:12:35 new!
  我想問什麼係副學士先修課程? (6229) siusiu 2011-4-14 13:35:10 new!
  ectutor超下賤,竟呃家長話我唔補,攪到家長以為我唔補就乘機搵o左第二個去,好在go2tutor,我以後都唔會用ec (29304) frankie 2011-4-13 13:40:32 new!
  邊間補習社最好??? (7067) apple 2011-4-13 13:39:49 new!
  中大副教授網誌涉色情 (5972) candy 2011-4-13 6:20:19 new!
  呢句英文係什麼意思?? (5711) eunice 2011-1-30 13:15:25 new!
  我之前接咗分補習, 去之前打比家長, 家長要求收平d, 我話我要交中介費, 平咗唔夠$交 (6134) Morphine 2010-2-6 20:24:54 new!
  我在呢度成日睇到有人說go2tutor, hottutor, 2pass服務好, 我而家好想同大家聽一個事實...HOTTUTOR係非常冇禮貌!! (18474) YOYO 2010-2-6 20:15:08 new!
  go2tutor中的匯報付款中,備考編號即是填什麼? (4508) Viann 2008-8-12 12:26:26 new!

回覆本主題

可以登記為(1)導師 (2)一般會員(即將推出登記),馬上使用本服務!

會藉身份
登入名稱
密  碼
別名/alias
刊登名字 登記時的暱稱或英文名 別名(alias)
  **導師登記時如沒填寫暱稱(或因賬號太舊),稱謂欄會留空

回應內容

親子.父母 -  power by go2tutor.com 補習/教育 - power by go2tutor.com 生活百科服務搜尋 - power by go2tutor.com SAY討論區 - power by go2tutor.com 全城熱搜,流行動態,由我奉上!! 旅友Blogazine - power by go2tutor.com Yahoo!搜尋 - power by go2tutor.com

首頁

補習服務簡介
登記為導師
免費找導師
導師告示
學費參考
家長/學生心聲

家居服務優惠
親子服務優惠
進修服務優惠
結婚服務優惠
美容服務優惠
商業服務優惠

星相占卜
心理測驗
今日有著數
今日團購
流動數碼新知
少女時尚

北韓美女服務員
火雞強上母鵝
人瑞食煙肉
秀智寫真集

日本旅遊
泰國旅遊
台灣旅遊
機票優惠
酒店優惠

生活文采 - power by go2tutor.com
社群Community - power by go2tutor.com
go2tutor主頁 關於go2tutor的精彩11年! 關於COMNET 過去傳媒報道資料 透過COMNET網站詢問廣告事宜 聯絡我們