go2tutor -> 回到首頁

hotlink今日熱搜 ::: 北韓美女服務員 火雞強上母鵝 人瑞食煙肉 秀智寫真集

文采《戀愛飯局》 ::: 紅寶石王子(Capricorn)

全新【親子.父母】,全面親子資訊! 香港No.1上門補習服務 全城熱搜,流行動態,由我奉上!! 最精彩生活。最秀麗的文采 日常生活少不得的生活小百科! 由go2tutor出品的SAY討論區,全新出發! 全新旅遊資訊。旅友Blogazine! 一起重溫我們舊有的社群Community! Yahoo!搜尋,即時更可找到更多熱門話題!!
關於go2tutor的精彩11年! 為你介紹COMNET旗下的其他網站!
透過COMNET網站詢問廣告事宜 過去媒體訪問資訊 聯絡我們
笑話天地 補習討論 親子討論 不解之謎 談情說愛 吃喝玩樂 娛樂八卦 時事熱話 流動科技 投資理財 電影精選 體育1台 車迷世界

go2tutor >> 討論區主頁 >> 補習討論  >> 我在呢度成日睇到有人說go2tutor, hottutor, 2pass服務好, 我而家好想同大家聽一個事實...HOTTUTOR係非常冇禮貌!!

發表新主題回覆本主題

YOYO

COMNET社群及go2tutor全新出品--
「SAY討論區」現已開始試用!!

我在呢度成日睇到有人說go2tutor, hottutor, 2pass服務好, 我而家好想同大家聽一個事實...HOTTUTOR係非常冇禮貌!!

人氣:18344|發表於 2005-10-25 23:47:35

YOYO

#1發表於2005-10-25 23:55:16

我參加左hottutor有2年, 這間agent唔係太多補習, 同2pass差唔多 (同go2和ec比較就差好遠) 講番正題, hottutor咁耐以來搵過我三次, 第一次, 佢問我補唔補, 我話個價太平了, 唔補, 個女職員即說: 「唔補就一早講就得la, 駛唔駛兜咁大個圈!」 我即刻好嬲, 但佢已經cut了我線. ok, 一次係咁, 我算數, 過左半年, 佢第二次找我, 同樣係個價好平, 根本同市價差太遠, 而我本身都已經時間好爆, 我就講番我情況俾佢聽, 今次那個職員一樣好冇禮貌, 又話:「你唔補有大把人補, 你係唔係打算以後都唔補先?」我都算, 之後第三次, 個職員打黎叫我補成人英文, 我話我唔慣補成人, 咁佢話, 你英文A喎, 我話英文A唔代表我願意補成人的英文, 佢就好串咁話:「你份份都唔補, 我地唔駛你喇.」 我唔明點解有人o係呢度不斷讚hottutor, 我唔知係hottutor d人做馬定係點, 但我覺得用過hottutor的人, 都覺得佢地唔pro, 亦唔見得有禮貌, 更不用說服務好! 唔該, 唔好再呃人!

gobby

#2發表於2005-10-26 18:15:16

我頭先去過hottutor睇, 佢個網冇case架

aaa

#3發表於2005-10-26 20:10:12

可能個個agent唔同, 每個網都有好agent, 亦有壞agent. 遇到壞agent 係你唔好彩, 我又未試過受咁0既對待喎. (對於go2, ec等網亦然)<<<<< 聲明: 我都係小小導師之一, 唔係做馬.>>>>> Hottutor的case我以前同依家都補緊, 咁你話有冇case?? 冇cases 0岩你唔等於冇cases. 其實hottutor有個特點係一般網冇0既, 就係由家長俾行政費, 而且家長在未開始補前取消補習, 導師可獲車馬費補償, 這對於導師有好處.

aaa

#4發表於2005-10-26 20:59:24

講真, 我亦認同go2係云云補習介紹中比較好的之一. 但令人反感的是, 某些朋友以貶低其他網去抬高自己的"心頭好"的行為. 講真ec係我一直都有用過的網之一, 但係都冇乜大問題. 可能只是某些人"人云亦云"而已.

cora

#5發表於2005-10-27 15:55:34

車馬費,可以給你多少?最重要係有case做

aaa

#6發表於2005-10-27 22:14:32

我想帶出的是hottutor係少有唔駛導師憂心行政費問題的補習介紹網

Thomas

#7發表於2005-10-27 23:43:04

呢樣野,未必係好事,錢唔經導師手,cut左分分鐘連錢都囉唔番!!!

aaa

#8發表於2005-10-28 9:59:15

佢地有話被家長cut左補習, 會退返一半行政費俾導師, 對於導師的感覺好似好d, 唔駛自己入數, 唔會覺得自己好似"貼錢打工"咁. 不過最大分別係, 家長一堂都未補就cut, hottutor會俾返車馬費俾導師, 對導師有返些少保障.

cora

#9發表於2005-10-28 16:09:00

但錢先交去agent度, 有乜事拗數o既話, 渣都冇得剩啦~~

YOYO

#10發表於2005-10-29 22:19:43

我都唔同意錢先交去agent, 因為好多時大家拗起數來, 導師會好唔著數

jacky

#11發表於2005-11-10 4:39:08

如果錢交俾agent,唯一好處係,agent可以早些收錢,但導師一d好處都冇,仲要驚家長cut,乜都囉唔番!

jack

#12發表於2007-1-6 10:21:48

同意, 而家模式對導師來講都著數d

elle

#13發表於2007-1-14 10:51:17

hottutor模式係點? 可以講講嗎?

男人

#14發表於2007-1-27 22:45:13

Ken

#15發表於2007-5-25 13:38:32

係架喇, 有d agent係咁架喇, 咁人地d time 都好珍貴架嘛

jo

#16發表於2007-5-26 5:17:08

仲扮係我哥哥打電話俾學生家長tim!...好無奈law...

Nicole

#17發表於2007-6-1 22:44:38

我都唔覺go2tutor服務好,

我係星期二果晚第一次登記同apply,

隔左一陣果位吳小姐就打電話黎,

問我接唔接,咁我肯定話yes ga la.

佢叫我6/1去.

之後到5/31,我想改時間補早半個鐘,

但係有冇家長tel no.

咁就打去go2tutor啦!

係另一個agency接,佢話吳小姐唔係度,

直接俾個家長tel. no.我自己打,

點知打俾個家長,佢話已經搵到親戚,

並且通知左吳小姐唔需要我去.

咁我梗係打番去go2tutor,

頭先果位小姐話會跟進同打番電話俾我.

但係到而家我都未收到任何go2tutor o既通知,

我只可以透過website上面張bill cancel左,

我先可以肯定份job冇左.

可能有人會覺得呢d係好小o既事,

但係我覺得點解可以咁唔負責任??

乜野都冇通知?一個解釋都冇??

如果個家長話唔續補,通知左個agency.

到最尾個agency又打番黎問我追錢,

又話冇收到任何call果陣.

即係佢講哂,我咪食左隻死貓???

盈子

#18發表於2007-7-7 0:39:40

push

Istryce

#19發表於2007-7-17 11:19:36

不過我覺得如果可以早少少拎到家長或學生contact會好一d,因為往往晌最緊急既時候,就總係搵唔到agent,特別係補習時間唔係晌agent辦工時間時。

我試過有次agent打錯左地址俾我,B室寫左做C室,禁鐘後發現唔係補習學生時,搵極agent都搵唔到,幸好學生feel到有人在走廊,開門睇先入到去。

又試過上到學生屋企,入左去之後,個家長先問我係邊個,我話係黎補習ge,個家長就話乜另外個姐姐今日唔得閒咩?跟住就有人按鐘,係另外一個人黎幫個細路補習,原來個家長一早已經搵左第二個補習,完全冇人confirm個case,我只好立即離開,勁尷尬。

又有一次個家長同agent講左話遲一個禮拜先補,我完全不知道,agent電話不通,結果我呆等了半小時折返,唉!

kim

#20發表於2007-7-17 22:08:59

我本身接左hot tutor 一份補習,補左一堂,今日打俾個妹妹話上去個時佢突然話唔補, 仲話講左俾hot tutor 個邊聽, 之後佢話打去問問hot tutor再覆我, 但而家已經過左好耐好耐啦, 我再打番俾個妹妹佢又唔聽我電話, 我覺得自己俾人呃左咁, 蝕哂車錢, 仲有210 蚊既補習費, 同埋我prepare notes 既心機, 真係好唔開心, 第1 次幫人補習就咁樣, 唉*唔想再搵hot tutor啦>.<

kim

#21發表於2007-7-17 22:09:34

我本身接左hot tutor 一份補習,補左一堂,今日打俾個妹妹話上去個時佢突然話唔補, 仲話講左俾hot tutor 個邊聽, 之後佢話打去問問hot tutor再覆我, 但而家已經過左好耐好耐啦, 我再打番俾個妹妹佢又唔聽我電話, 我覺得自己俾人呃左咁, 蝕哂車錢, 仲有210 蚊既補習費, 同埋我prepare notes 既心機, 真係好唔開心, 第1 次幫人補習就咁樣, 唉*唔想再搵hot tutor啦>.<

RENE

#22發表於2007-8-30 10:42:30

o係go2tut我都試過兩次去到先知冇得補

仲要個agent姐姐冇聯絡過我話唔補

不過可幸ge係補習地點o係屋企附近

只蝕左小小時間

而我好難得先搵番個agent姐姐...

最後先知原來個case cancel左好耐得我唔知

事緣我o係呢個討論區講完件事後,有其他遵師問過相熟agent

人地話個case cancel左好耐~~

搞到其他遵師以為我亂屈go2tut(T_T)

講起上黎~~go2tut欠我退款近兩個月都未俾

打左幾次電話都話幫我追=.=|||

你話go2tut好? 我唔覺得好好

但我認為呢d事情可以發生o係每間agent

所以冇話好唔好

RENE

#23發表於2007-8-30 10:46:50

遵師->*導師

candy

#24發表於2007-12-9 1:41:03

咁你可以同番佢講嘛

我覺得agent未必知的, 有時家長搵呠多間, 未必同間間講所有野

don don

#25發表於2008-2-1 16:25:56

我今日打左電話上去..因為家長唔要我補..

家長都有打返比我.. 但係佢話吳小姐放假..

聽日先幫我搞張bill... (唔知會唔會話我過24小時要我比全費..)

Ginny

#26發表於2008-4-19 17:58:53

我覺得hottutor無咩問題(我唔係打手!!!)

其實係好唔好agent既問題姐

我既agent仲幫我fight高d價添~~~

佢地都好快幫到我搵補習~~~~

反而go2就....

wong

#27發表於2008-6-20 14:10:48

go2職員打嚟同我講好左補一份,日期時間定左,但地址未講,話夜晚會打番俾我,但之後冇左影...

如果個家長臨時唔想補都應該打番個電話話我知吖,冇d交帶!!

LINGLING

#28發表於2008-6-26 20:45:05

我都唔明點解D人成日勁讚GO2

我登記左咁耐一份補習都未幫我成功搵到

只係有次打黎問我補唔補,隔成2日先打番黎話家長OK

之後話幫我問時間個D

而家隔左成個星期都冇左影

再睇番個CASE已經冇左

搵左第2個都講聲丫

話曬都曾經話過個家長OK

咁我等唔等你好先

反而其他補習網包括HOTTUTOR成日都好多補習介紹

哼。

#29發表於2008-6-27 15:05:56

go2 都唔知係唔係搵打手讚自己..明明go2tutor一d都不負責任!之前收多左我錢夠話跟進啦!!跟跟跟...跟到影都無呀!係電話度言又留左,上網又留過..我甚至去佢商業登記個地址搵佢呀,都搵唔到人呀!!!

補習新手

#30發表於2008-7-9 11:10:33

我想問go2tutor個熱線係咩? 佢叫我有乜問題都可以打個熱線, 但我搵極都搵唔到個number..

Morphine

#31發表於2010-2-6 20:15:08

我之前接咗分補習, 去之前打比家長, 家長要求收平d, 我話我要交中介費, 平咗唔夠$交

過幾個鐘之後, 家長打比我, 話唔補, 咁我就打比Agent 陳小姐,想同佢講, 點知唔聽, 咁咪留言law

過咗一個月, 佢就打尼話叫我入錢, 我就同佢講, 家長要求平d, 我唔答應, 所以無補過 

點知過兩日上go2tutor 搵補習時發現佢要我比$200 咁我咪打比佢law 點知佢話我叫家長同Agent 講我無補過, 話我呃人, 家長覺得我誠信唔好, 先唔搵我補wor

我打導師熱線, 希望搵佢上師投訴同埋攞佢全名備案la, 但係聽電話果個話要等Agent 陳小姐回復我, 我追問Agent 陳小姐全名, 佢係都唔比我 

衣家過咗幾日la, 無人打過比我

點解d Agent 可以咁ga, 搵佢果時又唔聽, 只係識收$, 家長講咩就信咩, 完全對導師無保障

一係佢覺得我地係學生好吓D, 或者有可能係一個騙局, 如果唔係, 點會咁信所謂ge"家長", 每次$200 佢咪好好賺?

希望有人睇到我衣段野, 真人真事!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

其他補習討論最新主題 >>

留言比個case真係有用? (5549) Carol 2011-5-31 2:06:57 new!
  [大學論文功課] 請家長/老師/小學生幫幫忙做問卷。歡迎互填 (3799) Virginia 2011-4-26 23:12:35 new!
  我想問什麼係副學士先修課程? (6178) siusiu 2011-4-14 13:35:10 new!
  ectutor超下賤,竟呃家長話我唔補,攪到家長以為我唔補就乘機搵o左第二個去,好在go2tutor,我以後都唔會用ec (28918) frankie 2011-4-13 13:40:32 new!
  邊間補習社最好??? (6952) apple 2011-4-13 13:39:49 new!
  中大副教授網誌涉色情 (5908) candy 2011-4-13 6:20:19 new!
  呢句英文係什麼意思?? (5654) eunice 2011-1-30 13:15:25 new!
  我之前接咗分補習, 去之前打比家長, 家長要求收平d, 我話我要交中介費, 平咗唔夠$交 (6054) Morphine 2010-2-6 20:24:54 new!
  我在呢度成日睇到有人說go2tutor, hottutor, 2pass服務好, 我而家好想同大家聽一個事實...HOTTUTOR係非常冇禮貌!! (18344) YOYO 2010-2-6 20:15:08 new!
  go2tutor中的匯報付款中,備考編號即是填什麼? (4457) Viann 2008-8-12 12:26:26 new!

回覆本主題

可以登記為(1)導師 (2)一般會員(即將推出登記),馬上使用本服務!

會藉身份
登入名稱
密  碼
別名/alias
刊登名字 登記時的暱稱或英文名 別名(alias)
  **導師登記時如沒填寫暱稱(或因賬號太舊),稱謂欄會留空

回應內容

親子.父母 -  power by go2tutor.com 補習/教育 - power by go2tutor.com 生活百科服務搜尋 - power by go2tutor.com SAY討論區 - power by go2tutor.com 全城熱搜,流行動態,由我奉上!! 旅友Blogazine - power by go2tutor.com Yahoo!搜尋 - power by go2tutor.com

首頁

補習服務簡介
登記為導師
免費找導師
導師告示
學費參考
家長/學生心聲

家居服務優惠
親子服務優惠
進修服務優惠
結婚服務優惠
美容服務優惠
商業服務優惠

星相占卜
心理測驗
今日有著數
今日團購
流動數碼新知
少女時尚

北韓美女服務員
火雞強上母鵝
人瑞食煙肉
秀智寫真集

日本旅遊
泰國旅遊
台灣旅遊
機票優惠
酒店優惠

生活文采 - power by go2tutor.com
社群Community - power by go2tutor.com
go2tutor主頁 關於go2tutor的精彩11年! 關於COMNET 過去傳媒報道資料 透過COMNET網站詢問廣告事宜 聯絡我們