go2tutor -> 回到首頁

hotlink今日熱搜 ::: 北韓美女服務員 火雞強上母鵝 人瑞食煙肉 秀智寫真集

文采《戀愛飯局》 ::: 紅寶石王子(Capricorn)

全新【親子.父母】,全面親子資訊! 香港No.1上門補習服務 全城熱搜,流行動態,由我奉上!! 最精彩生活。最秀麗的文采 日常生活少不得的生活小百科! 由go2tutor出品的SAY討論區,全新出發! 全新旅遊資訊。旅友Blogazine! 一起重溫我們舊有的社群Community! Yahoo!搜尋,即時更可找到更多熱門話題!!
關於go2tutor的精彩11年! 為你介紹COMNET旗下的其他網站!
透過COMNET網站詢問廣告事宜 過去媒體訪問資訊 聯絡我們
笑話天地 補習討論 親子討論 不解之謎 談情說愛 吃喝玩樂 娛樂八卦 時事熱話 流動科技 投資理財 電影精選 體育1台 車迷世界

go2tutor >> 討論區主頁 >> 補習討論  >> 有冇人覺得go2tutor收費貴? 要俾曬頭兩個星期既補習費堂介紹費... 如果平d,會唔會好d?

發表新主題回覆本主題

COMNET社群及go2tutor全新出品--
「SAY討論區」現已開始試用!!

有冇人覺得go2tutor收費貴? 要俾曬頭兩個星期既補習費堂介紹費... 如果平d,會唔會好d?

人氣:2347|發表於 2005-9-10 15:45:43

terry

#1發表於2005-9-10 16:06:49

go2tutor有咁多服務,有sms,有信用咭,email等....而家網頁有咁多服務,我覺得都ok....但其他cheap網都要收兩個星期就叫佢收皮la

wong

#2發表於2005-9-10 16:11:09

覺得貴你咪唔好用loh,又冇人要逼你用

bowen

#3發表於2005-9-10 16:35:59

我覺得貴得黎都值o既...起碼都有合理服務...當然如果可以平d更好....

pong

#4發表於2005-9-10 17:53:24

2pass冇case,唔去補都要收人$300行政費,仲貴la

標神

#5發表於2005-9-11 20:09:46

咁冇人叫你應承髐S唔去架!!!!

導師都應該有自己誠信,人地又冇隊鈭j逼你接!!!!!!!!!

dennis

#6發表於2005-9-11 23:34:23

你都~好有~「正義感」.................

delta

#7發表於2005-9-17 2:27:47

導師要俾錢...其實冇問題...但可以分開兩個月去俾會好d...例如第一個月俾住1星期,第二個月,再俾一d...例如1-2星期....都是可以affordable....但一開始就抽2星期...真係好想死....

aaa

#8發表於2005-9-17 22:04:32

點解導師應承左補習唔去要俾$200,

而家長應承左補習, 然後話唔要, 又唔駛俾錢? 我贊成導師需要誠信, 但係家長又可以講過唔算數咩??? 我覺得所有責任要由導師承擔好唔公平! (以前試過響另一個網接到份補習, 我去都未去個家長打黎又話唔駛嘞. 雖然我唔駛俾錢, 但係其間我已拒絕左一兩份補習, 都係有損失囉!)

patricia

#9發表於2005-9-17 22:39:55

咁呢樣野應該咁稔,導師本身係提供服務者,人地唔用你服務,當然唔駛俾番錢你啦....而家用補習網時,你其實係代表緊補習網,如果你應承左唔做,就會影響人地o既商譽,而事實上好多人都會隨便甩底的話,最終都係令到o係度搵工o既人最後搵唔到工,家長亦唔會再o係度搵,個原因就係咁,好易明白,你唔好打橫黎講la...而且go2tutor都已經俾你幾次機會,可以refuse份補習,如果你最後都應承後,又決定唔補,俾$200算係一個補償未為過,而且大部分守信o既導師亦唔會有機會俾呢個$200呢...

aaa

#10發表於2005-9-18 0:29:54

我唔係反對俾$200

我個point係點解個家長反口可以完全唔使負責任???

我個人好堅持誠信的, 曾經試過覺得自己接唔到份補習俾$200算數

雖然家長係消費者, 有選擇權, 但係佢地可以完全唔駛付代價而唔要個導師(仲要係一堂都冇補過), 完全對導師冇保障.

fiona

#11發表於2005-9-18 1:00:36

呢樣野我認同aaa,但我又會稔其實佢地好難要家長make什麼commitment...或者aaa有冇什麼提議叫go2tutor試下做呀∼∼

aaa

#12發表於2005-9-18 18:24:15

起碼俾返少少導師作車馬費啦!

ss

#13發表於2005-9-19 15:04:53

其實我不嬲都覺得呢d補習網都係保障佢地自己+家長既權利架la

導師點都會蝕低d

fanny

#14發表於2005-9-19 22:10:50

唔可以咁講,只係一個願打一個願捱o者!又冇人逼你去join,你唔滿意可以唔join wor!

ss

#15發表於2005-9-20 15:44:53

我都知係冇人逼到我去補習

但係都應該為d tutor著想下

tutor應該有自己權利

佢實家長同tutor既關係都唔係咁對立既姐

咁傾番個合理條件都應該

即係好似aaa所講,家長話唔補,可以俾番d車錢lor

aaa

#16發表於2005-9-20 22:20:13

回應fanny:

我不太同意你的說法, 當然我是自願加入的, 不過當全港的補習網都採對導師的"不平等"條約時, 我唯有無奈地接受, 同埋祈求唔好遇到個唔守信用的家長. 仲有, 不公平就是不合理, 唔好以為人人咁做就將佢合理化. 同埋我再強調, 我唔係覺得個制度有好大問題, 只不過認為除了家長, 導師亦都係補習網的收入資源, 點解唔做d野去保障佢地??

(fanny:請小心言語, 我也是想作理性討論, 不要再罵我)

carry

#17發表於2005-9-21 0:05:08

hey... aaa and fanny, i think both of u have ur point loh.... but in web's standpoint, they want to protect parents more, right? i think the reason is that the payment is from parents... tutor is like a "staff" of the web... so they think, if you want to work for the web, you should have good service to parents... it is no way to ask the parents to pay you money if they give me tutoring.... right? i think that's their rationale... for tutors i think they want to try protecting tutors, but they cant do anything.... as the parents are quite trouble.... that's why i didnt apply new tuition now.... i think those parents just like to go to market to buy things.... also ask cheap price, bullshit...

EDWIN0684

#18發表於2005-9-21 0:11:14

保障方面...如果響你接左個case之後...家長話唔補...go2tutor只係會要你俾返你響呢段時間內的一半收入...個人認為合理囉...

其實我覺得家長話唔補都已經算好好架喇~我阿哥試過響度接左個學生,同佢補左兩個月,但係個家長都未出糧俾佢...最慘係已經俾左介紹費...所以...苦不堪言呀...

無錯...補習網應該俾多d保障導師;但應該係保障我地呢班導師可以順順利利咁收到補習費...至少...俾多少少指引...或者係一d 接左個案之後o既support...

kinya

#19發表於2005-9-21 21:08:53

我覺得應該blacklist左0個0的唔俾錢0既家長囉,因為如果我0地唔俾commission都會blacklist我0地啦...

我家下就係咁,補左幾堂,個家長話唔補,但佢又唔肯俾錢,go2tutor0個邊又一直打電話0黎催俾錢,我為左自己誠信,我俾左go2tutor commission,但我自己呢,係貼錢去補習呀!!!

其實我0地先係go2tutor0既收入來源呀,錢係係我0地身上攞去嫁,唔關個家長事嫁,你試下無人去補個家長會唔會俾錢go2tutor丫...

而事實上如果我0地係到有唔好0既經驗,我唸大家都會至少隔一排先會番0黎呢度搵補習,始終都好似形住形住呢到0的家長有0的0野

Amy

#20發表於2005-9-21 21:48:06

我都試過之前有間agency承諾過話過個家長話個小朋友會長補,點知補完一個月話唔補住,話九月再補,點知九月打電話畀個家長話唔再補,之後都唔敢再找agencyガ,令我好unhappy,好似被人騙咁!

aaa

#21發表於2005-9-21 22:27:44

1. 導師才是網站的收入來源, 而不是家長, 所以導師應有適當的保障. 冇導師做野, 就算有百幾個家長查詢都冇用.

以網站的立場看, 俾少少甜頭俾d真正的米飯班主(導師)也不為過. 網上同類的網站五花八門, 要吸引d導師多d用呢度的服務, 提升服務質素是很重要的.

2. 我個main point係條約平等與否. 到於家長, 又話唔駛介紹費, 又話時間任擇, 價錢有商量, 又話唔滿意可以隨時轉導師等, 簡直話晒事. 但對導師冇保障之餘, 反而set好多rule去防止佢地甩底或走數, 又話遲交錢會blacklist 云云. (不是針對某網而言, 全港好多agent網站都係差唔多做法) 我又覺得導師唔係網站的staff (係staff既又唔見個網會出糧俾導師?從來只有家長出糧俾導師)導師同網站係伙伴關係, 都冇理由要導師揹所有的責任.正如樓上的kinya話齋, 應要有制度去懲罰不負責任的家長, 而唔係一味懲罰導師去保障自己權益.

sky

#22發表於2005-9-22 1:13:44

其實不如叫go2tutor直接叫家長入錢俾佢,咁有咩事就要go2tutor自己追家長,就算家長話唔補,咁go2tutor都大d機會收到錢(因為好似話會去小債度追),咁我地d tutor又唔使因為誠信問題而白白俾錢佢,go2tutor又可以係咁的情況下俾返頭一半我地

ken c

#23發表於2005-9-22 4:52:40

直接叫家長俾,有可能家長怕煩wor...

#24發表於2005-9-22 18:52:08

但係已經有其他網都係咁

家長都應該做少少野o丫

佢地都已經只用電話就可以搵到老師

何況go2tutor有咁多方法去交錢

aaa

#25發表於2005-9-22 21:29:00

hottutor 係咁做(家長入數俾agent)

josafin

#26發表於2005-9-22 22:06:43

i think it's reasonable cause you get decent clients and stuff. lol some parents are really cocky though. weeeee did anyone of you get cheated before? one of my student changed her phone number and i cant find her at all. my tuition fee is ALL GONE. what can i do in this case? please...i need some advice

aaa

#27發表於2005-9-22 22:53:37

咪睇下個網珍惜邊類"客"lor

家長有時會煩, 甚至唔負責任, 咁唔通唔理個家長, 有得個導師揹晒d責任lor wor????

如果唔好彩, 家長走數, 一樣可以告佢,

唔係只有導師賴帳先可以告

connie

#28發表於2005-9-23 0:10:05

http://www.go2tutor.com/comment0922.asp <-- GO2TUTOR 有 回 應 aaa 呀.... 好 勁 呀 你 !!

hanson

#29發表於2005-9-23 0:13:04

其實我覺得,好簡單,點解大家唔叫家長堂堂俾錢呢?我通常要家長每堂俾的,就唔會走到我數~.~

aaa

#30發表於2005-9-23 16:04:02

thank you go2tutor!

fiona

#31發表於2005-9-23 17:44:27

aaa,你就威la,go2tutor都要覆你∼

faifai

#32發表於2005-9-24 5:18:36

如果go2tutor可以提供多o的有關導師o既服務會更好

aaa

#33發表於2005-9-24 20:49:58

回應返go2tutor的回覆:

多謝貴網的回應, 不過睇真d仍然未有解決我最關注的問題: 點樣彌補導師因家長反口而招致的損失?正如對於導師, 就算制度如何都冇可能杜絕壞分子出現, 何況家長? 就算ban D壞家長, 無辜的導師一樣血本無歸, 請問如何解決?

Amy

#34發表於2005-9-24 22:17:25

I agree that go2tutor should directly ask the parents to give money .

connie

#35發表於2005-9-25 2:23:09

其實我同意hanson講,叫家長每堂俾錢係最安全o既做法

connie

#36發表於2005-9-25 2:24:21

家長多數係無知婦孺,我稔go2tutor唔叫家長直接俾錢佢地,係因為o的家長冇導師咁叻,叫佢入戶口好煩....

aaa

#37發表於2005-9-25 17:10:45

有agency係要家長入數的.

唔好睇少d家長, 去銀行入數根本係在城市生活的生存技能, 唔識都要學到識.

仲有我的立場唔係邊個入數的問題, 我覺得就算導師入數都ok, 問題係個agency會唔會預一筆錢作為賠償導師的損失. 即使改為家長入數, 如果冇賠償機制, 導師一樣會白白蒙受損失.

barbie

#38發表於2005-9-25 18:43:02

我覺得go2tutor服務好,d staff又nice,咁gei收費都合理喎~~~~

叫家長入錢可能會令佢地覺得好麻煩,係有家長好叻,但係都有家長唔識,而且大部分家長都會嫌麻煩的~~~

aaa

#39發表於2005-9-25 22:16:15

我都覺得收費好合理, 我都覺得未必一定要家長入數先保障到導師.

問題係有冇機制去防止或懲罰反口的家長, 同埋對於導師有何保障.導師真正關注的應該係在任何情況下都要獲得應有的酬勞, 對家長方便與否唔係太重要.

connie

#40發表於2005-9-26 0:11:03

但aaa,我覺得不能叫go2tutor預留錢去做呢樣野,因為如果唔係好多導師都出古惑,佢地根本就唔需要set咁多條款,呢個係大家都知道o既事實. 其實都有人講過la,我琴日都有再remind,點解你唔叫家長每堂俾錢??我覺得呢個係一個比較安全o既做法,因為go2tutor只係agent,佢做o既係matching,我地要收家長錢就真係要自己爭取,唔可以話家長想一個月俾一次就一個人俾一次....其實go2tutor都已經叫左家長一星期or兩星期俾一次錢,我覺得都ok,但我會prefer每次收,一來我又唔知佢下堂係唔係仲補,二來呢樣野,始終同家長唔熟,唔可以俾佢吊住咁多錢o係手....至於你話o的家長好醒方面,我就真係覺得......好多家長真係好蠢,而且係小農心態,成日好似買菜咁,亦唔重視導師,只係當一個伙記,佢地成日覺得教得唔好就唔出糧,好多家長都係咁,但唔會檢討自己個仔女係唔係有問題....所以,我覺得叫家長俾錢唔work囉,攪黎攪去仲煩...我知hottutor咁樣收錢,但既然大公司(ec,go2)都係多數叫導師俾錢,一定係有原因的...

connie

#41發表於2005-9-26 0:17:32

懲罰家長更加係天方夜譚,既然你咁講,你有冇什麼建議點懲罰家長?家長係米飯班主,即係等於搵工一樣....你搵agent搵一份full time,搵左之後,個老闆收尾出糧俾你,出少左,你冇理由叫個agent俾番錢你賠.....你只可以自己去小額追(俾$10就可以,但要排兩三個月),或者你去勞工處攪(補習應該唔得,因為唔係僱傭關係,但一樣可以叫協助)......所以,你叫agent去預錢去做呢樣野,係唔work呢,因為呢樣野好可能成為o的害群之馬o既導師出術o既計仔.....以我所知,go2tutor都會俾延遲付費,但要有合理理由....如果家長一直唔肯出糧,你都可以叫佢地幫手,但你自己亦都要想法子追才是.

aaa

#42發表於2005-9-26 13:34:54

咁又話驚家長煩, 咁又話唔可行.

乜都唔做, 咁只會永遠對導師冇保障, 家長以後大晒, 到時大家"攬住一齊死"....

我唔係驚家長唔俾錢, 我只係唔想家長應承左又話唔補, 佢又可以因為一堂都冇補過而理直氣壯地唔俾錢, 令到導師冇左份job, 冇左應有的收入. 因為上次試過遇到個咁的家長, 預左時間俾佢, 攪到推左另一份, 結果得不償失.

#43發表於2005-9-26 16:03:42

咁 risk o既 o野 一 定 要 take 嫁 啦...

aaa

#44發表於2005-9-26 23:03:07

risk係要take, 問題係因為個家長反口, 明明自己冇做錯, 由有得撈變冇得撈, lee個係邊個的責任??? 導師不負責任(甩底), 個責任當然要由導師揹(賠錢). 但係明明家長做錯事(反口), 點解又要導師揹(take risk)?? Agent 係咪只係為求收到錢就算, 完全唔理導師的死活??

christy

#45發表於2005-9-27 3:05:05

咁一樣o者,走數家長有,走數導師都有,冇話一百percent可以防...但我會聽職員講,叫家長1星期俾1次錢我,就算家長反口都冇咁傷....同埋,另一方面,要同家長開始時就建立好關係,唔好成日稔住叫家長夾埋,否則家長可能都覺得導師冇誠信時,就更加覺得唔駛俾錢導師~~~呢樣野,大家各守本份,出事機會我覺得唔係太高lor

PINKY

#46發表於2005-9-27 3:08:36

好多導師都同家長夾埋啦,贏兩個win only,但都無話一定補唔長,無晒誠信的

fiona

#47發表於2005-9-27 3:36:54

我覺得go2tutor已經好好,起碼case夠update,唔會好似隔離網咁,四百幾份個案有鬼用??放得耐o既case家長都搵左啦。所以,我覺得如果要go2tutor有補償俾導師,導師都要做一個誠實o既會員,等呢度真係俾到家長同導師信心,最後家長出術機會少左,導師又唔敢出古惑,go2tutor到時就會稔點樣去令到大家更有保障,甚至到時可能可以叫家長唔補都俾$200,那時候才是win win。我同意pinky講,贏兩個week根本屣氣,最緊要係可以補長,否則求僥倖又整嗅左自己個名,到時想搵第二份都搵唔到,仲累埋其他導師要遵守些更棘的條款,即係玩死大家而已。

fred

#48發表於2005-9-27 13:42:55

我覺得大眾化市場要家長質素有保證係唔易~~而且定條款要家長罰錢分分鐘會嚇走家長~~~但導師唔同,導師質素一定要keep到最好,導師質素高,家長就自然會來,如果導師成日放飛機又要同家長夾埋,又遲到等等,就會對成個網形象有影響.....而且我稔,冇網會稔點去keep客的質素,只有點去增加客人,而家長才是客人,唔係導師...

aaa

#49發表於2005-9-27 22:29:00

家長才是客....唔係導師????

好似大部份補習網都係導師俾錢喎?! 諗下呢d真正的"米飯班主"好喎! 導師係人, 唔係搵錢工具!!!

仲有, 我focus的"家長反口"係明明家長響電話度話補, 過幾日(一堂都未開始)又話唔補, 導師白白地被人浪費了時間(因為白白地被佔了一個timeslot, 明明有接其他job的機會都冇左), 又冇數可追(因為一堂都未補). 遇著咁的情況, 身為導師根本冇得防冇得避. 反而家長唔俾錢我又未驚過, 因為大把方法追.

fiona

#50發表於2005-9-27 23:18:49

呢o的情況叫做「你唔好彩」,要追?冇可能可以追。你入到間鋪,坐o係度揀野食,跟住發覺都係冇野o岩食,要走,你連水都冇飲過,你會唔會俾錢???

aaa

#51發表於2005-9-27 23:33:32

唉......當導師"唔好彩"時, 就冇人理, 罪魁禍首的家長就乜事都冇. 當家長"唔好彩"時, 導師就俾人追到瘦....呢d係乜野道理???? 仲有, 補習導師同餐廳顧客唔同係, 導師係要"貼錢補習", 搵錢要俾幾百蚊, 緊係想快快趣趣過左兩星期啦! 食客就算冇野0岩食, 起碼都得選擇食定唔食, 而導師的處境簡直冇得揀.仲有乜你唔知響餐廳冇叫野真係唔駛俾錢咩? 連水都冇飲啖, 都唔可以"淨飲雙計"啦!!! 就算老闆要告你都冇符, 乜你冇睇"法理何在"咩??(舊的一輯真係講過呢個問題!) 唔信Do Do 姐都信下班律師啦!!

aaa

#52發表於2005-9-27 23:36:23

sorry 係"百法百眾" 先0岩.....

fiona

#53發表於2005-9-28 1:07:52

我就係話,你唔食唔飲,人地都唔可以收你錢,等於家長一樣,你連去都未去,見都未見(見左都有可能唔要你),所以人地絕對有權唔補,而唔俾分文嫁wor,你可以想像下如果你係家長,你會點稔,你自然會明點解唔可以收家長錢.

aaa

#54發表於2005-9-28 11:43:55

既然唔可以收家長錢, 點解換轉左係導師就要賠錢???? 仲有, 係家長應承話某時間開始補喎, 唔係見下喎!! 我當然會預左起碼兩星期至一個月的timeslot俾佢, 佢的講過唔算數都會令導師損失喎!!!! (口頭承諾都係承諾丫, 但係家長的承諾唔駛錢, 導師的承諾值$200??)

其實睇返之前我的post, 我都係要求家長或agent俾返十令廿蚊車馬費當補數,(就算去都冇去都當津貼下一份新job都好丫) 唔係諗住反轉呢度. 十幾廿蚊, 就算家長唔肯俾, agent賺賺埋埋, 冇理由冇呀??? 睇下agent關唔關心導師的景況lor!

fiona

#55發表於2005-9-28 18:02:57

我覺得大家該議事論事,唔係只在導師方面去睇問題......aaa,講真你要叫家長去補償,你自己問下自己,將心彼己,如果你係家長你會肯俾嗎?家長角度係佢有大把揀. 平心而論,導師點解要承諾o既原因,係因為導師係提供補習服務一方,如果導師唔補,家長就會失信心,個補就會減低公信力,就係咁簡單...點解你係要堅持要家長俾車馬費?你覺得十幾廿蚊,俾左你,你就會開心番喇咩?導師承諾值唔值$200,我覺得都值得思考...至少應該俾一次機會導師會好d囉,第二次再犯,就要俾$200好,$300好,都係抵死......我覺得你個心態會覺得導師大晒,講真,我都想導師可以大晒,但你有冇稔過而家競爭咁大,timetutor甚至要導師免費補一堂,導師都要硬住面皮做la,有乜計o者?鬼叫而家個市係咁咩?如果你唔做,一樣有大把人做,呢樣係DEMAND同SUPPLY問題.....其實我覺得已經有好多好多人回應過呢個問題,就係叫家長俾錢唔work,點解你去稔下其他提議?或者叫go2送下其他野,贈品等??你好似好堅持你所想咁,如果你真係覺得work,咁你一係直接send email叫佢地跟進好了......

fiona

#56發表於2005-9-28 18:08:53

你話家長承諾要補,book左又唔補,而你咁就要家長俾錢.... 咁其實等於你如果打電話去book間餐廳聖誕節食飯,留晒電話,講晒你會幾點來,但最後你失左蹤,係唔係間o野要叫你俾番幾十蚊佢,去補償佢o既損失???

dorcus

#57發表於2005-9-28 19:35:40

唉,聽到大家咁講~~~~~~~而家做導師真係好賤~~~~~唉 :(

aaa

#58發表於2005-9-28 23:51:32

唉.......導師的確好賤......明明係唔公平, 明明係家長有錯, 都係要導師硬食....顧客真係永遠係0岩???? 如果個個導師都咁諗, 難怪咁輕易被家長壓價了, 同咁易做壞個市了. 點解導師們不拿出尊嚴, 堅持正確的原則呢?? 明明係家長理虧, 反而我被人罵....唉!!!

(Fiona: 我係導師, 當然要為自己著想啦!你都做過導師, 如果被家長欺騙你都會覺得唔抵啦!! 補償方法係其次, 我希望0既只係有冇作出方法去解決問題. 你個個建議都ban, 乜會解決到問題咩? 我知補習網有佢的難處, 我亦知根本冇可能完全補償到導師的損失. 起碼有做野都好過冇啦!!! 這是個Yes or No 的問題. 如果個答案你仲覺得係No 0既, 我講how你都一樣唔0岩聽)

其他補習討論最新主題 >>

留言比個case真係有用? (5548) Carol 2011-5-31 2:06:57 new!
  [大學論文功課] 請家長/老師/小學生幫幫忙做問卷。歡迎互填 (3798) Virginia 2011-4-26 23:12:35 new!
  我想問什麼係副學士先修課程? (6178) siusiu 2011-4-14 13:35:10 new!
  ectutor超下賤,竟呃家長話我唔補,攪到家長以為我唔補就乘機搵o左第二個去,好在go2tutor,我以後都唔會用ec (28918) frankie 2011-4-13 13:40:32 new!
  邊間補習社最好??? (6952) apple 2011-4-13 13:39:49 new!
  中大副教授網誌涉色情 (5907) candy 2011-4-13 6:20:19 new!
  呢句英文係什麼意思?? (5654) eunice 2011-1-30 13:15:25 new!
  我之前接咗分補習, 去之前打比家長, 家長要求收平d, 我話我要交中介費, 平咗唔夠$交 (6053) Morphine 2010-2-6 20:24:54 new!
  我在呢度成日睇到有人說go2tutor, hottutor, 2pass服務好, 我而家好想同大家聽一個事實...HOTTUTOR係非常冇禮貌!! (18343) YOYO 2010-2-6 20:15:08 new!
  go2tutor中的匯報付款中,備考編號即是填什麼? (4457) Viann 2008-8-12 12:26:26 new!

回覆本主題

可以登記為(1)導師 (2)一般會員(即將推出登記),馬上使用本服務!

會藉身份
登入名稱
密  碼
別名/alias
刊登名字 登記時的暱稱或英文名 別名(alias)
  **導師登記時如沒填寫暱稱(或因賬號太舊),稱謂欄會留空

回應內容

親子.父母 -  power by go2tutor.com 補習/教育 - power by go2tutor.com 生活百科服務搜尋 - power by go2tutor.com SAY討論區 - power by go2tutor.com 全城熱搜,流行動態,由我奉上!! 旅友Blogazine - power by go2tutor.com Yahoo!搜尋 - power by go2tutor.com

首頁

補習服務簡介
登記為導師
免費找導師
導師告示
學費參考
家長/學生心聲

家居服務優惠
親子服務優惠
進修服務優惠
結婚服務優惠
美容服務優惠
商業服務優惠

星相占卜
心理測驗
今日有著數
今日團購
流動數碼新知
少女時尚

北韓美女服務員
火雞強上母鵝
人瑞食煙肉
秀智寫真集

日本旅遊
泰國旅遊
台灣旅遊
機票優惠
酒店優惠

生活文采 - power by go2tutor.com
社群Community - power by go2tutor.com
go2tutor主頁 關於go2tutor的精彩11年! 關於COMNET 過去傳媒報道資料 透過COMNET網站詢問廣告事宜 聯絡我們